Halloween Costume ideas 2015

DIY Vintage Κουρτίνα από Πετσετάκια

Αντί να ξοδεύεστε σε κουρτίνες, φτιάξετε τη δική σας από Vintage πετσετάκια της γιαγιάς ή της μαμάς τα οποία έχετε καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι. Χρειάζεται λίγο ράψιμο και θα έχετε μια μοναδική κουρτίνα γεμάτη αναμνήσεις που θα αφήνει άπλετα το φυσικό φως, αλλά θα εξακολουθεί προστατεύει την ανεκτίμητη ιδιωτική ζωή σας.


Θα χρειαστείτε:
Πετσετάκια
Σίδερο
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Κλωστές
Ψαλίδι
Διακοσμητική Κορδέλα
Μεζούρα


Κατ 'αρχάς, πλύνετε και στεγνώστε τα πετσετάκια σας. Στη συνέχεια, απλώστε τα στο πάτωμα ή σε μια μεγάλη επιφάνεια τραχύ και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά κομμάτια για να δημιουργήσετε το σχέδιο σας. Όταν καταλήξετε στο επιθυμητό μοτίβο τραβήξτε μια φωτογραφία για το ράψιμο ή ακόμα καλύτερα, αφήστε τα ως έχουν.


Σιδερώστε τα πετσετάκια για να αφαιρέσετε τυχόν ζάρες ώστε να είναι ευκολότερο το καρφίτσωμα και το ράψιμο.


Καρφιτσώστε τα πετσετάκια μαζί, αρχής γενομένης από αυτά στο κέντρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα έχετε ευθυγραμμίσει,  αρκεί να αλληλεπικαλύπτονται τα άκρα τους.


Χρησιμοποιήστε μια ζιγκ-ζαγκ βελονιά (είναι ευκολότερη για πιο ερασιτέχνες μοδίστρες) για να ράψετε κατά μήκος των άκρων. Αφού ολοκληρώσετε το κεντρικό τμήμα, καρφιτσώστε περιμετρικά περισσότερα πετσετάκια βάσει του σχεδίου σας και ράψτε τα. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μια ολοκληρωμένη κουρτίνα.


Συμβουλή: Αν δεν δημιουργηθεί ένα τέλειο ορθογώνιο, μπορεί να χρειαστεί να περικόψετε μερικά πετσετάκια από την περίμετρο της κουρτίνας. Αφήστε όμως αρκετό κομμάτι ώστε να στριφώσετε τα κομμένα άκρα.

Στη συνέχεια, κόψτε πολλά κομμάτια κορδέλας μήκους 50 εκατοστών το καθένα για να φτιάξετε τα θυλάκια της κουρτίνα. Θα πρέπει να απέχουν περίπου 13-18 εκατοστά μεταξύ τους. Για μια κουρτίνα μήκους 1,2 μέτρα χρειάστηκαν 9 θυλάκια. Απλά, μετρήστε για να καθορίσετε πόσα θα χρειαστείτε.


Διπλώστε κάθε κομμάτι κορδέλα στη μέση, μετρήστε για να καθορίσετε τη θέση του στο πάνω μέρος και καρφιτσώστε την στην πίσω πλευρά της κουρτίνας.


Τέλος, ράψτε με συνεχή βελονιά ζιγκ-ζαγκ κατά μήκος της κουρτίνας κάθε μία από τις κορδέλες. Χρησιμοποιήστε τα θυλάκια για να κρεμάσετε την κουρτίνα στο κουρτινόξυλο.


via etsy
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com