Halloween Costume ideas 2015

DIY Χάρτης Παζλ

Τα παζλ είναι τόσο διασκεδαστικά όταν φτιάχνονται μαζί με φίλους ή την οικογένεια. Ωστόσο, όταν ολοκληρωθούν, είτε μένουν παρατημένα έξω μέχρι να χαθούν μερικά κομμάτια ή αποθηκεύονται και δεν εμφανίζονται ξανά. Αντί να τα πετάξετε μετατρέψτε τα σε μια μοναδική τέχνη τοίχου.


Θα χρειαστείτε
  • Παζλ 750 τεμαχίων ή παλιά κομμάτια παζλ
  • 61x90 εκατοστά κόντρα πλακέ πάχους 0.5 εκατοστών
  • 2 πηχάκια 63 εκατοστά και 2 πηχάκια 90 εκατοστών με αυλάκι 0.5 εκατοστών ώστε το κόντρα πλακέ να γλιστρήσει μέσα κατά τη συναρμολόγηση αργότερα.
  • Βερνίκι ξύλου
  • Γάντια
  • Bαμβακερό πανί
  • Λευκό ακρυλικό χρώμα με ματ φινίρισμα
  • Πινέλο φάρδους 2 εκατοστών
  • 12 καρφιά 2.5 εκατοστών
  • Σφυρί
  • Μεγάλο πανί
  • Σπρέι βαφής με γυαλιστερό φινίρισμα
  • Κόλλα χειροτεχνίας



Χρησιμοποιώντας γάντια για να προστατεύετε τα χέρια σας, βυθίστε το βαμβακερό πανί στο βερνίκι ξύλου (χρησιμοποιήσαμε σκούρο καρυδιάς) και περάστε ένα παχύ στρώμα και στις τέσσερις πλευρές και από τα δύο άκρα. Σκουπίστε την περίσσεια μετά από μερικά λεπτά και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς.


Με το πινέλο, βάψτε τη μία πλευρά του κόντρα πλακέ με το λευκό ακρυλικό χρώμα. Εφαρμόστε δύο στρώσεις και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.


Σύρετε τα μακριά πηχάκια  πάνω σε κάθε μακριά πλευρά του κόντρα πλακέ. Θα πρέπει να το κόντρα πλακέ να προεξέχει 0,5 εκατοστά στις δύο άκρες. Σύρετε τα κοντά πηχάκια στις προεξοχές μέχρι τα πηχάκια να είναι στο ίδιο επίπεδο. Με το σφυρί καρφώστε 3 καρφιά σε κάθε γωνία.


Απλώστε τα κομμάτια του πάζλ στο πανί σε καλά αεριζόμενο χώρο. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια δεν επικαλύπτονται και ψεκάστε με το μπλε σπρέι βαφής (ή οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα). Αφήστε τα να στεγνώσουν αρκετές ώρες, γυρίστε τα και ψεκάστε την άλλη πλευρά. Αφήστε να στεγνώσουν εντελώς.


 Εκτυπώστε με παχύ περίγραμμα την εικόνα του παγκόσμιου χάρτη βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στις διαστάσεις του κόντρα πλακέ.


Κόψτε τις ηπείρους και τα μεγάλα νησιά (τα μικρά νησιά δεν είναι απαραίτητο) και τοποθετήστε τα κεντρικά στο λευκό κόντρα πλακέ. Χρησιμοποιήστε την εικόνα του χάρτη ως σημείο αναφοράς, ώστε η τοποθέτηση είναι ακριβής. Περάστε απαλά το περίγραμμα του καθενός κομματιού με ένα μολύβι και στη συνέχεια αφαιρέστε τα.


Χρησιμοποιήστε την κόλλα χειροτεχνίας και κολλήστε τα βαμμένα κομμάτια του πάζλ στο εσωτερικό των περιγραμμάτων των ηπείρων και των νησιών. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον δύο στρώματα κομμάτια του πάζλ για να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού τους. Βάλτε κόλλα στο εσωτερικό του περιγράμματος για το πρώτο στρώμα και στη συνέχεια κόλλα σε μεμονωμένα κομμάτια για να τα τοποθετήσετε πάνω από το πρώτο στρώμα. Αφήστε να στεγνώσουν εντελώς.


Συμβουλή
Τοποθετήστε τα κομμάτια του πάζλ και με τις δύο πλευρές  έτσι ώστε τόσο η γυαλιστερή πλευρά όσο και η ματ να είναι ορατές. Επειδή έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά η γυαλάδα είναι η μόνη διαφορά, προσφέρει μια υπέροχη αντίθεση με το  λευκό φόντο.


Μπορεί να το τοποθετήσετε πάνω από ένα γραφείο σε παιδικό δωμάτιο  ή σε ένα σαλόνι πάνω από ένα καναπέ ως έργο τέχνης.


via diyselfy

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget

Powered by themekiller.com